Sport

Gurdijeljac naneo prvi poraz Janjiću

Novopazarski bokser koji nastupa za Loznicu Ersan Gurdijeljac pobedio je na poene boksera Metalca Dušana Janjića, čime je doprineo trijumfu svoje ekipe nad timom iz Valjeva u šestom kolu Bokserske lige Srbije.

Dvadesetjednogodišnji Gurdijeljac je u kategoriji do 56 kilograma naneo prvi poraz u ligi jednom od najboljih srpskih boksera, a Loznica je na taj način upisala prve bodove u meču koji je pred više od 4.000 gledalaca u dvorani Lagator rešila u svoju korist rezultatom 12:4.

Posle šest kola, Loznica i Metalac dele prvo mesto u Bokserskoj ligi Srbije sa po 10 bodova i istim međusobnim skorom, jer je u prvom prvenstvenom okršaju istih rivala Metalac u Valjevu takođe slavio sa 12:4.

Gurdijeljac je posle dužeg vremena boksovao kao amater, s obzirom da je od početka prošle godine na profi ringu ostvario pet pobeda u isto toliko mečeva.

S druge strane, Janjić je bokser iz Smederevske Palanke, pre poraza od Novopazarca dobio je sve mečeve u ligi, a početkom marta bio je četvrtfinalista Evropskog prvenstva za boksere do 22 godine u ruskom gradu Vladikavkazu.

On je standardni reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalju na Mediteranskim igrama 2018. godine u španskoj Taragoni.

M. Minić

Podeli