Društvo

Za,,Najevropljanina,, proglašen i ambasador Turske Tanžu Bilgić

U oblasti politike za “Najevropljanina” proglašen je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, u oblasti spoljne politike u kategoriji stranih državljana na radu u Srbiji za “Najevropljanina” je proglašen ambasador Turske Tanžu Bilgič, dok je Aleksandra Tomić, šefica Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, “Najevropljanka” u oblasti evrointegracija.
“Najevropljanin” privrednik je Dragan Pavelić, izvršni direktor i član Upravnog odbora kompanije “Strabag”, Dragan Kapičić, generalni direktor kompanije “Sigma” pobednik je u kategoriji rayvojnih programa, a za preduzetništvo je nagrađena Slobodanka Vlajičić, koja vodi kompaniju “Nevena Leskovac”.
Otvarajući manifestaciju, prisutnima se obratio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je naveo da je cilj ove manifestacije da se približi proces evrointegracija građanima Beograda i Srbije i dodao da se nagradom “Najevropljanin” nagrađuju pojedinci i institucije koje su dale najveći doprinos povezivanju Srbije sa EU u protekloj godini.
Podsetio je da je u Beogradu u prethodnoj godini započeto nekoliko projekata iz programa EU i dodao da se ove godine očekuje da počne projekat IPARD 2018. koji se bavi rehabilitacijom zgrada, renoviranjem Hitne pomoći i Biblioteke grada Beograda.
Vizija ljudi koji vode grad je da se on razvija na tekovinama i vrednostima EU, naveo je Radojičić.
“Zato i težimo da Beograd bude pametan i zeleni grad, da ima održiv razvoj sa boljim kvalitetom života svih građana, bilo koje nacionalnosti, vere, političke opcije. Bolji život i kvalitet života za sve”, naglasio je Radojičić.
Tanjug/ RtvNp Galib Gicić

Podeli