Sport

Agušević: Pobedom do ostvarenja snova i ABA 2

Predsednik Omladinskog košarkaškog kluba Novi Pazar Faris Agušević rekao je da veruje u pobedu nad Dinamikom u predstojećoj utakmici 26. kola Košarkaške lige Srbije (KLS), kojom bi debitant u elitnom rangu ostvario snove i plasirao se u ABA 2 ligu.

“Očekivali smo dobar rezultat, cilj je bila Superliga, ali smo postepeno jačali igrački kadar i sada smo dobili priliku da izborimo učešće u regionalnom takmičenju. Verujem da ćemo je iskoristiti”, rekao je Agušević gostujući u Dnevniku Radio televizije Novi Pazar.

“Euforija je najpre zahvatila nas u klubu, a zatim se prenela na gotovo ceo grad. Ovo je jedan veliki projekat i nadam se da ćemo ga zaključiti ulaskom u ABA 2 ligu”, dodao je on.

Uoči poslednjeg, 26. kola KLS, Dinamik je drugi sa 20 pobeda i pet poraza, dok je trećeplasirani Novi Pazar na skoru 19/6.

Ako želi do druge pozicije na tabeli, Pazar mora da savlada ekipu iz Beograda razlikom većom od osam poena, s obzirom da je Dinamik u prvom delu sezone na svom terenu slavio sa 80:72.

Utakmica tih rivala zakazana je za nedelju od 18.00 u dvorani Pendik, a ulaz na tribine je slobodan.

“Daćemo maksimum da sve protekne u najboljem redu. Zbog velikog interesovanja, mislim da će kapije dvorane biti ranije otvorene, pa pozivam ljubitelje košarke da najkasnije do 17 časova zauzmu svoja mesta”, apelovao je Agušević.

M. Minić

 

Podeli