DruštvoVesti

Poverenica razgovarala sa studentima o diskriminaciji

“Uloga poverenika u zaštiti građana i građanki od diskriminacije “, tema je tribine, koju je održala poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti i polova Brankica Janković. Ona je na predavanju istakla da je Kancelariji u Novom Pazaru podneto samo 14 prijava tokom protekle godine.

Studenti Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru imali su priliku da od poverenice za zaštitu rodne ravnopravnosti i polova čuju sve o diskriminaciji i koja je uloga poverenika u takvim situacijama. Poverenica Brankica Janković istakla je da je cilj da se mladi upoznaju sa ovom temom, kako bi prepoznali diskriminaciju i zaštitili se od nje. Ona je zadovoljna i diskusijom nakon predavanja, ističe da su studenti pokazali veliko interesovanje.

Ovakva edukativna predavanja značajna su za studente. Portparolka Internacionalnog univerziteta Jasmina Nikšić ističe da su sve vannastavne edukacije prilika da mladi nauče nešto novo.

Mladi su na tribini rekli da o instutuciji poverenika za zaštitu rodne ravnopravnosti i polova malo znaju putem društvenih mreža, pa je Jankovićeva dodala da će se u narednom periodu raditi na unapređenju informisanosti i na taj način.

Podeli