DruštvoVesti

Rekonstrukcija puta do Tutina i otvaranje aerodroma “Morava” značiće ovom regionu

Aerodrom “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva će 28. juna biti spreman za civilne letove, rečeno je nakon potpisivanja Zapisnika o primopredaji između Ministarstva odbrane i Aerodroma Srbije. Tom činu predhodio je sastanak Raškog upravnog okruga sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović kome je prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na sastanku Raškog upravnog okruga kome je prisustvovao i prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac bilo je riječi, između ostalog, o značaju otvaranja aerodrome “Morava” za Sandžak, te skorom početku radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin.

Biševac je nakon toga prisustvovao potpisivanju ugovora o primopredaji aerodroma te zajedno sa delegacijom obišao zgradu aerodroma “Morava” u Lađevcima.

“Očеkujеmo da svе budе sprеmno da 28. juna aеrodrom budе opеrativan, da avioni tipa „boing 737“ mogu da polеtе i slеtе, a u narеdnom pеriodu bavićеmo sе i razvojеm kargo cеntra”, rеkla jе Mihajlovićеva.

Mihajlović jе dodala da jе vеoma važno što ćе biti rеkonstruisan državni put Novi Pazar-Tutin, za koji sе trеnutno radе izmеnе projеkta, a počеtak radova planiran jе u maju.

Zaključeno je da će rekonstrukcija tog puta i početak rada aerodroma “Morava” značiti i bolji život za građane Sandžaka.

A. Ni.

Podeli