DruštvoVesti

“NEVEROVATNO SAM POČASTVOVANA” Jelena Gavrilović u AMERIČKOJ HIT SERIJI

Glumica Jelena Gavrilović dobila je jednu od vodećih uloga u drugoj sezoni popularne avanturističke fantazije „Predstraža”. Jelena za „Blic“ kaže da je ovaj projekat značajan i za nju i za Srbiju.

Snimanje novih epizoda avanturističke fantazije nedavno je počelo u Beogradu, a pred naše gledaoce stižu već na leto. Junakinji domaće serije “Istine i laži” pripao je lik Čandžin.

“Otišla sam na kasting za jednu malu ulogu, a dobila drugu – nešto potpuno veće. Uopšte to nisam očekivala i jako mi je drago, neverovatno sam počastovana”, ističe glumica i dodaje koliko su ovakvi projekti bitni i za srpske glumce, ali i za našu zemlju:

“Jako je važno što je Srbija fenomenalno tle za ugošćavanje stranih produkcija. Imamo fenomenalne filmske radnike i fantastičnu zemlju koja može da ponudi i mnogo toga za snimanje. Mislim da je to jako dobar posao koji se sve više dešava i drago mi je da strane produkcije sve više dolaze u Srbiju. Ovo je šansa za naše glumce i važno je da se na taj način Srbija bolje pozicionira na mapi filmskih destinacija”, navodi Jelena.

Gavrilovićeva već ima iskustva u radu sa stranim produkcijama, pa je tako 2013. godine snimala film “Everly” sa Salmom Hajek u glavnoj ulozi. Ipak tvrdi da joj je na kastingu najviše pomoglo znanje engleskog jezika.

“Dosta dobro govorim engleski jezik i mislim da je to bilo presudno. Moram da priznam da nikad nisam imala ovako veliku ulogu, samo za kasting sam imala pripremu tri ozbiljne dijaloške scene. Nikad nisam imala toliko prostora u stranom projektu i imam malu tremu, ovo je moj prvi korak iznad”, navodi plavokosa glumica i dodaje šta joj predstavlja najveći izazov:

“Najveći izazov mi je što govorim jezikom koji nije moj maternji. Sve ostalo možeš da nadomestiš maštom, dovoljno je teško glumiti i na srpskom. Sve što sam do sada radila je bilo nekoliko scena, ali to su ozbiljne dijaloške scene koje zahtevaju određenu pripremu, zato možda imam blagu pozitivnu tremu, ali sam zadovoljna što ću moći to da probam na nekom višem nivou.”

Jelena i dalje ne sme da otkriva detalje o svojoj ulozi.

“Zabranjeno mi je da pričam o samoj ulozi, snimanja su već krenula, ima nekoliko nedelja. Produkcija to čuva sve u tajnosti, niko ne može da vidi scenario, tako je to kad rade stranci”, navodi Gavrilovićeva, i dodaje:

“Nisam se još susrela sa glavnim glumcima, još sam u kostimskim probama i mogu vam reći da su zaista fenomenalni kostimi. Ekipa je sastavljena od domaće i od strane filmske ekipe, mislim da će biti neverovatno iskustvo.”

U ovoj avanturističkoj fantaziji koja se prikazuje na SCI Fi kanalu glumi Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom “crne krvi”. Nakon što je njeno selo razorila banda plaćenika, Talon putuje u utvrđenje bez zakona na kraju civilizovanog sveta u potrazi za osvetom. Tokom svog putovanja ona otkriva da poseduje misteriozne natprirodne moći.

Jelenu smo pitali i da li bi zbog karijere u Holivudu napustila Srbiju i svoj život u prestonici, a ona je kroz smeh rekla: „Poziv za ulogu ne znači odreći se života ovde, to ti dođe kao službeni put“.

Jelena ne krije da joj je rad na seriji „Istine i laži” pomogao da se oformi kao glumica i bude sigurnija u sebe.

“Meni je serija „Istine i laži” donela, pored velike popularnosti, i jednu vrstu znanja i glumačke rutine i to iskustvo je neprocenjivo. Pomogla mi je i da budem malo rasterećenija. Kad snimaš godinu dana – svaki dan izgubiš onaj osećaj treme. Naravno, uvek imaš malo treme kada ideš na neki kasting koji ti je bitan, ali postoji taj neki osećaj rasterećenosti koji ti daje neku vrstu lakoće. Osećam se sigurno u sebe i iskusnije i mnogo mi je jednostavnije da radim”, ističe Jelena.

Vesti

Podeli