Politika

Đerlek: Grad da finansira osavremenjavanje vatrogasne jedinice

” Grad Novi Pazar i zajednica ne smeju sedeti skrštenih ruku kada je problem sa požarima u pitanju već je potrebno osavremeniti službu vatrogasne jedinice u Novom Pazaru “, rekao je ispred Stranke pravde i pomirenja, Edin Đerlek, osvrnuvši se na požar koji se dogodio u subutu.  On je na konferenciji za medije pozvao nadležne institucije Ministarsvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije pri ovom ministarstvu, ali je pozvao i Grad Novi Pazar da učine sve kako bi vatrogasna jedinica bila bolje opremljena i efikasnija.

Đerlek je rekao da je zgrožavajuće što su vatrogasci tokom gašenja požara u Sutjeskoj ulici, opet koristili stare merdevine i sto je gašenje požara trajalo veoma dugo, kao i to što je voda u cisternama bila zaleđena. Iako je više puta u javnosti ponovljeno i potvrđeno  da Grad nije nadležan za vatrogasnu jedinicu već Ministartvo unutrašnjih poslova, Đerlek poziva i Gradsku upravu da riješi problem. Neka od rješenja on vidi u izgradnji Doma za vatrogasce i u povećanju broja vatrogasaca:

” Drugo rješenje je izdvajanje iz budžeta Grada gdje vidimo mnoge pozitivne primere u Srbiji. Neko će reći, mi ne moramo to da radimo to je u nadležnosti Ministarstva. Ne, mi ne trabamo sedjeti skrštenih ruku. Imate primjer Novog Sada. Neko će reći, Novi Sad je veliki grad i ima veliki budžet. Ok, imate primjer Kikinde, grada koji je takođe iz svog budžeta izdvojio novac i uložio u vatrogasnu službu, jer su građani tog grada imali sličan problem ”

” Pozivam ovog trenutka prije svega Ministarstvo unutrašnjih poslov, a potom sektor za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova, a na koncu i Lokalnu samoupravu da poduzmu sve neophodne mjere, da urade sve što je u njihovoj moći kako bi se ovaj problem trajno riješio “, rekao je Đerlek.

Đerlek je na press konferenciji pohvalio brojne građane Novog Pazara i sve koji su učestvovali u gašenju požara, a  koji je, kako je rekao, mogao imati još veće posledice da nije bilo njih.

 

Podeli