Sport

Gotova zimska pauza – Novi Pazar 1928 počeo pripreme

Fudbalski klub Novi Pazar 1928 počeo je pripreme za nastavak takmičenja u Šumadijsko-raškoj zoni, a na Atletskom stadionu treniralo je 18 igrača.

“Pre svega, cilj je opstanak. Deluje da smo u kritičnoj poziciji, ali nadam se da uz neka pojačanja i dobru organizaciju neće biti problema. Treba da rešimo pitanje golmana, kao i neke pozicije u veznom redu”, rekao je sportski direktor kluba Adnan Nuradinović.

Novi Pazar 1928 je posle polovine prvenstva 10. na tabeli Šumadijsko-raške zone sa 12 bodova, a pretposlednja Šumadija iz Topaonice ima samo bod manje.

“Malo smo razočarani. Neke već osvojene bodove prokockali smo zbog greška i neiskustva. Problem je i adaptacija, s obzirom da treniramo na veštačkoj travi. Gotovo da nismo imali prednost domaćeg terena”, ocenio je predsednik pazarskog zonaša Almir Šaćirović.

Prozivci zbog privatnih obaveza nije prisustvovao šef stručnog štaba Elvir Muratović, koji bi trebalo da se priključi narednih dana, a očekuje se i dolazak nekih jesenas standardnih prvotimaca.

“U prvih četiri, pet kola nastavka imamo lakši raspored i potrebno je da osvojimo dovoljno bodova za mirniju završnicu. Ekipa je na okupu, uz dvojicu, trojicu novajlija. U pitanju su igrači potekli iz omladinske škole Novog Pazara. Osim njih, tu su povratnici Armin Dervišević i naš kapiten Emir Jablaničanin”, naveo je Šaćirović.

Sezona u Šumadijsko-raškoj zoni biće nastavljena sredinom marta, kada Novi Pazar 1928 dočekuje ekipu Poleta iz Ratine.

M. Minić

Podeli