DruštvoVesti

(VIDEO) Službe na terenu: Radi se u trećoj smjeni na otklanjanju snijega

Zaposleni i mehanizacija JKP “Gradska čistoća”, nekoliko ekipa nastavilo je sa radom na raščišćavanju snijega sa ulica iz centra Novog Pazara i u trećoj smjeni.

 

Više ekipa angažovano je večeras i rade u Prvomajskoj, i ulicama u centru grada i oko autobuske stanice.

Kako je za Radio televiziju Novi Pazar rekao direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović i sutra će se sa ovim poslovima raditi na više lokacija, te uz pomoć mehanizacije Javnog preduzeća za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i privatnih firmi.

On je još jednom pozvao sve građane Novog Pazara na razumijevanje i saradnju, da snijeg iz svojih dvorišta skladište na gomilu, nikako da ga ne vraćaju na kolovoz, kako bi radnicima ovaj težak posao bio bar malo olakšan. Omerović napominje da se uslijed obilnih sniježnih padavina sa velikim problemima suočavaju i veći gradovi, koji su bili potpuno paralizovani.

Radnici JKP “Gradska”čistoća” prethodnih dana naporno su radili na raščišćavanju prilaza važnim institucijama, Gradskom šetalištu i centralnim ulicama.

Veliki posao obavljen je i na uklanjanju snijega na deponiji Golo brdo, ali i na odnošenju smeća i održavanju higijene u Gradu.

Prema planu rada, za sutra je najavljeno raščišćavanje ulica i trotoara od snijega u širem centru grada, te visinskim zonama.

A. Ni.

S. Ka.

Podeli