DruštvoVesti

Počinju sistematski pregledi za prvake

Sutra počinju sistematski pregledi za upis nove generacije prvaka i trajaće sve do 20.marta. Prema utvrđenom rasporedu sistemetske preglede od 30.januara do 7.februara obavljaju deca koja upisuju prvi razred u Osnovnoj školi Bratsvo. Podsećamo, u prvi razred osnovne škole školske 2019/20. godine upisuju se deca koja su rođena od 01.03.2012. do 28.02.2013.godine.

Prvi razred osnovne škole ove godine u Novom Pazaru, kako se očekuje, upisuje oko 1600 dece. Prvi će se pregledati budući đaci škole Bratstvo. Ističući značaj sistematskih pregleda, koji su vrlo kompleksni, značajni i obavezni, načelnica Dečijeg dispanzera dr Vesna Despotović poziva roditelje da se pridržavaju utvrđenog rasporeda.

”Roditelji koji dovedu decu u predviđenom periodu, od 30.januara do 20.marta imaće prednost što se tiče pregleda i kod ušnog, i kod očnog lekara, ali i što se tiče laboratorije, jer u ovom periodu odvajamo laborante koji će raditi samo analize dece za upis u prvi razred”, kaže doktorka Despotović.

Nakon škole Bratstvo od 7 do 11 februara sistematske preglede obavljaju budući đaci OŠ Rifat Burdžović Tršo. Prema utvrđenom rasporedu za svih 15 osnovnih škola pregledi će se obavljati sve do 20.marta.

S.Lj.

Podeli