DruštvoVesti

Biševac: Novi Pazar neće zaboraviti Aleksića

Polaganjem cveća na trgu u Novom Pazaru je obeleženo 26 godina od pogibije Srđana Aleksića. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da će se hrabrost ovog mladića večno pamtiti.

” Obeležili smo 26 godina od smrti Srđana Alelsića, hrabrog mladića, kojeg grad Novi Pazar nikad neće zaboraviti, a koji je primer budućim generacijama da i u vremenima zla treba biti čovek”, kazao je Biševac

Spomen-ploču ovom heroju iz Trebinja, koji je svoj život dao da bi spasio sugrađanina Bošnjaka, Grad Novi Pazar postavio je 2016. godine.

Podsećamo ,pre 26 godina na današnji dan preminuo je Srdjan Aleksić, mladić koga su 21. januara zverski pretukli pripadnici Vojske Republike Srpske u centru Trebinja, samo zato što je od ubistva odbranio svoga komšiju i prijatelja Alena Glavovića, Bošnjaka iz Trebinja.

Aleksića su pretukli nakon što je pokušao da im se suprotstavi, pošto su tukli Glavovića. Zločinci su potom nasrnuli na Aleksića i kundacima ga pretukli, nakon čega je pao u komu i šest dana kasnije preminuo.

Sve se dešavalo u strogom centru grada, u blizini pijace i lokalne policijske stanice.

Srdjanov otac, Rade Aleksić napisao je tada u čitulji: “Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.9

https://youtu.be/u0lXFmI-tjU

Podeli