Društvo

“Prijepoljsko izigravanje zakona nekima se obilo o glavu”

Jučerašnje hapšenje izgleda da je vrh ledenog brega korupcije u Prijepolju na koju građani već duže vreme ukazuju. U tekstu pod nazivom “Prijepoljsko izigravanje Zakona se obilo o glavu, Zindović zanemeo, Tandir optužio policiju za torturu”, objavljenom na Glasu zapadne Srbije kaže se da bi slična situacija mogla biti i u ostalim državnim ustanovama kao i u samoj prijepoljskoj opštini.

Inspektori iz Kraljeva nekoliko meseci  su, “češljali” poslovanje firme čija je vlasnica u najbližem srodstvu Samira Tandira glavnokomandujućeg čoveka iz redova SPP i jedne od ključnih poluga vlasti predsednika opštine Dragoljuba Zindovića, kaže se u tom tekstu i navodi  da će vrijeme pokaziti  da li je tim preduzećima i Sandžačkoj televiziji mimo konkursa uplaćeno sa računa Doma kulture , JKP Komunalno i ostalih budžetskih ustanova.

U tesktu se navodi da do Dragoljuba Zindovića niko od novinara juče, niti danas nije uspeo da dođe i da na  mejlove ne odgovara, ali se ističe  da je to jedino za sada jedino učinio Samir Tandir.

”I mediji i građani već duže vrijeme ukazuju na stanje u ovom gradu. Viši sud u Užicu nedavno je izrekao presudu u kojoj stoji da je uhapšena direktorka nezakonito postavljena, ali da niko iz lokalne vlasti prstom nije mrdnuo, pa se postavlja pitanje kako je to moguće, i koga to ne zanima zakon, “ stoji u tekstu.

“Nema sumnje da je Dragoljub Zindović dužan da objasni građanima šta se događa, ali on izbegava kao svaki kontakt sa medijima sem televizije Sandžak na kojoj sam pita i sam odgovara. Zanimljivo je da se niko od čelnika opštinske vlasti nije javljao na svoj mobilni telefon, niti odgovarao na mejlove.

Sekretarica je juče novinaru Blica kazala da je zauzet, dok je GZS kazala da nije tu, slični izgovori saopšteni su i drugim kolegama ”, stoji u tekstu I ističe da je policija pokazala je da nema zaštićenih, a da posle jučerašnjeg dana mnogi koji su slepo slušali lokalne moćnike i kršili zakon neće mirno spavati.

“Građani i danas prepričavaju događaj u zgradi opštine kada je četa policajaca iz Kraljeva upala u zgradu i tražila direktorku koja se neverovatno osiono ponašala odbijajući da postupi po zakonu i navodno dostavi traženu dokumentaciju, a neki kažu da je čak podigla ruku na inspektorku koja je proveravala poslovanje.

U međuvremenu se oglasio predsednik OO SPP Prijepolja,  Samir Tandir, koji je u odgovoru na pitanja novinara rekao da je uveren u nevinost Sabire Hadžiavdić i da saoseća sa njenom porodicom koja, kako piše,  proživljava do sad neviđenu torturu.

Podeli