PolitikaVesti

MINISTAR TRGOVINE NAKON ŠTO JE TUŽIO SAMOG SEBE Neću da učestvujem u rijalitiju!

Rasim Ljajić, ministar trgovine i lider SPDS-a, tužio je sam sebe nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela, a njegove kolege iz Vlade Srbije poručuju da zakoni moraju da se poštuju, te da razumeju postupak svog kolege.

Ljajić je juče za „Alo!“ poručio da su nadležne institucije u ovoj zemlji jedine merodavne da osuđuju ili presuđuju ako je neko počinio bilo kakvo krivično delo, a ne Šešeljeve knjige.

– Sve drugo bi bilo prenošenje rijaliti programa sa televizija u naš politički i društveni život, a ja u tome ne želim da učestvujem. Zato sam i povukao ovaj neuobičajen potez, da ne bih svakodnevno odgovarao na besmislene optužbe kojima sam izložen mesecima. Zato se više neću ni oglašavati dok tužilaštvo ne iznese svoje stanovište o svemu. Moje jedino očekivanje je da se to desi što je pre moguće – kazao je ministar trgovine.

Zorana Mihajlović, Ljajićeva koleginica iz Vlade, nije tužila sebe, ali je imala slično iskustvo kada je bila optužena za državni udar.

– Kad se pre nekoliko godina napravila gužva da spremam državni udar, a počelo je od jednih novina zato što mi je američki ambasador bio na slavi, ja sam poslala snimak izjava gospođi Dolovac i tražila da se ispita sve i da ako sam kriva budem sankcionisana – otkrila je Mihajlovićeva za „Alo!” komentarišući kolegin postupak.

Ružić: Kad sukobi pređu granicu, nema druge

Branko Ružić, ministar i potpredsednik SPS-a, ističe da je pravo svakog građanina Srbije koji se bavi javnim poslom da se u skladu sa zakonom propisanim procedurama izbori za svoja prava.

– Gospodina Ljajića vrlo dugo poznajem i uvek smo ostvarivali korektnu i ozbiljnu saradnju. Ukoliko je procenio da je to način da ostvari svoja prava, zaista nemam bilo šta da dodam ili oduzmem. Nekada razmimoilaženja i sukobi iz političke arene pređu granicu održivosti i nastaju ovakve situacije. To je slučaj i u ovom primeru – poručio je on.

 

 

Izvor: Alo

Podeli