Politika

Ljajić: Tužilac da reaguje zbog Šešeljeve knjige

Novi naslov u izdanju vođe radikala u kojem se potpredsednik vlade naziva “kraljem heroina” ne može da ostane po sistemu: on je lud, o svakome piše svašta – kaže vicepremijer.

Predsednik SRS Vojislav Šešelj objavio je knjigu na hiljadu stranica “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić” u kojoj potpredsednika Vlade optužuje za bavljenje kriminalom. Kao “dokaze” priložio je stenografske beleške od skupštinskih zasedanja, transkripte televizijskih emisija, novinske i tekstove sa onlajn izdanja u kojima je Ljajić optuživan.

Vicepremijer Ljajić kaže za “Novosti” da bi, posle svih gadosti koje je Šešelj izgovorio u Narodnoj skupštini i sad ih ukoričio u nešto što se zove knjiga, javni tužilac morao da reaguje po službenoj dužnosti”.

-Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu: Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige. U pravnoj državi, ili bih ja morao da idem u zatvor zbog onoga za šta me Šešelj optužuje ili bi on morao da ide zbog lažnih optužbi koje iznosi. Treće ne postoji – rekao nam je Ljajić.

Predsednik radikala iskoristio je za svoju knjigu i govore lidera Sandžačke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, Ljajićevog ljutog rivala, a pisao je i o odnosu ministra trgovine i prvog čoveka Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, poznatog po separatističkim izjavama.

U knjizi se citiraju stavovi ljudi koji tvrde da Ljajić stoji iza kriminalnih radnji. Poslednje poglavlje ujedno je i Šešeljeva želja i zove se: “Nazire se kraj Rasima Ljajića”.

Inače, sukob Ljajića i Šešelja počeo je pre nekoliko meseci kada je lider SRS postavio poslaničko pitanje tražeći od Ministarstva unutrašnjih poslova da proveri da li potpredsednik Vlade ima veze sa trgovinom drogom. Tvrdio je da je lider SDPS šef najvećeg narko-kartela u Srbiji. Ljajićevi poslanici tražili su da se Šešelju oduzme poslanički mandat jer je osuđeni ratni zločinac. Prvi čovek MUP Nebojša Stefanović kazao je da nema podataka o optužbama na račun Ljajića, a radikali i poslanici SDPS nastavili su i na narednim sednicama da se obračunavaju u skupštinskim klupama.

Lideru radikala u četvrtak je u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje urađena intervencija zamene pejsmejkera. Prvi aparat koji olakšava rad srcu ugrađen mu je u Holandiji, dok je bio u haškom pritvoru. S obzirom na to da je dotrajao, Šešelj je morao da dobije novi. Prvi čovek SRS rekao je da se oseća dobro posle operacije koja je trajala sat i po vremena i da očekuje da će u petak biti pušten na kućno lečenje.

Izvor: Večernje novosti

Podeli