DruštvoVesti

Novogodišnji režim rada

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, 1.i 2.januar su neradni dani. U skladu sa tim većina javnih preduzeća i ustanova i u Novom Pazaru organizuje redukovani, odnosno, praznični režim rada.

Građani koji treba nešto da završe u bankama, poštama, opštinskim ili gradskim službama; da predaju dokumenta za ličnu kartu ili plate račune, moraće da sačekaju do četvrtka, 3.januara.

Tokom novogodišnjih praznika, Hitna služba novopazarskog Doma zdravlja radiće u punom kapacitetu, a najmlađe pacijente dežurni lekari primaće u Dispanzeru za decu kod autobuske stanice. Dežurna apoteka tokom praznika biće Prva gradska na šetalištu, koja će raditi skraćeno, od 8 do 18 časova, oba praznična dana.

Prema informacijama iz JKP Vodovod i kanalizacija za ekipe održavanja vodovoda organizovano je dežurstvo  tokom praznika. Za higijenu grada i pražnjenje kontejnera, brinuće dežurne ekipe JKP Gradska čistoća.

Autobuski prevoz na teritoriji grada i u prigradskim naseljima biće redukovan u danima praznika, dok će sve međugradske linije sa novopazarske autobuske stanice redovno saobraćati. A zbog uobičajeno pojačane frekvencije saobraćaja tokom praznika, očekuje se i pojačana konrola saobraćajne policije.  

S.Lj.

Podeli