DruštvoVesti

Priredba u čast slepih i slabovidih

Članove Saveza slepih i slabovitih iz Novog Pazara, povodom novogodišnjih praznika prijatno su iznenadili učenici novopazarske Gimnazije. Sa profesorkom engleskog jezika Lejlom Habibović organizovali su priredbu, koja je imala humanitarni karakter. Od novca koji su sakupili prodajom ulaznica, slepim i slabovidim licima naknadno će uručiti poklone.

Gimnazijalci su svojim talentom i zanimljivim kolažnim nastupom probudili sva čula i dotakli srca svojih slepih i slabovidih drugara, ali i ostalih prisutnih u holu Gimnazije. Visok stepen senzibiliteta i empatije imali su od koga da nauče. Celokupan program pripremili su sa profesorkom Lejlom Habibović Jablaničanin.

Zaista ova priredba je vrlo inspirativna zato što su deca pokazala visok stepen senzibiliteta i empatiju za slepa i slabovida lica i ovo je pokazatelj da naše drštvo, naš grad, pokazuju volju da slepa i slabovida deca budu deo nas i da im se obezbeđuju adekvatni uslovi za njihovo uspešno funkcionisanje”, rekla je sekretar Saveza Slepih i slabovidih Mirsada Dibranin Ajdinović.

Direktor Gimnazije, nermin Dražanin je ovom prilikom istakao da je vaspitanje učenika da budu pre svega humani i dobri ljudi, od ključne važnosti za obrazovni sistem.

”Drušrtvo u celini ne može da profitira od odličnog učenika. Potrebno je da iz škole ponese i humanost. Kada učenici i tu notu razviju, možemo da kažemo da smo postigli puni uspeh u obrazovanju”, kazao je Dražanin.

Na ovaj način gimnazijalci su pokazali da su socijalno odgovorni članovi zajednice. Pokloni od prikupljenih finansijskih sredstava članovima Saveza slepih i slabovidih biće naknadno uručeni.

S.Lj.

Podeli