DruštvoVesti

Zimska škola za poljoprivrednike: Iz budžeta naredne godine 12 miliona dinara

Zimska škola za poljoprivrednike koja se u Novom Pazaru održava već deceniju, okupila je veliki broj vlasnika registrovanih poljoprivrednih gazdinstava iz ovog kraja. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obraćajući se prisutnima i govoreći o programu razvoja poljoprivrede, kazao je da je za poljoprivredu za narednu godinu iz budžeta planirano izdvajanje u iznosu od 12 miliona dinara.

Jedan od primarnih ciljeva Zimske škole je da se poljoprivrednici ovog kraja upoznaju sa najnovijim tehnologijama u poljoprivrednoj proizvodnji i mjerama agrarne politike. Zadovoljan realizovanim projektima u odlazećoj godini bio je i direktor Poljoprivredne savetodavne stručne službe Nihad Hasanović koji je poljoprivrednike upoznao sa planovima uzgoja oraha, imajući u vidu da je naša zemlja petnaesta u svijetu po uzgoju te biljke.

Poljoprivrednicima se obratio i prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac, koji je između ostalog, rekao da je budžetom za narednu godinu za poljoprivredna ulaganja predviđeno 20% više sredstava u odnosu na tekuću.

Zimska škola za poljoprivrednike održače se u naredna dva dana u Tutinu i Sjenici.

A. Ni.

 

Podeli