Sport

Novopazarcima priznanja Krosa RTS-a

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević uručio je danas u Novom Pazaru najprestižnije nagrade apsolutnim pobednicima Elzanu Bibiću i Teodori Simović, treneru Rifatu Zilkiću i gradonačelniku Nihatu Biševcu.

“Mislim da je ovo biti stimulans da klub nastavi da kao i do sada stvara šampione, rekordere i reprezentativce. Zilkić zašlužuje čestitke, ali i grad koji ulaže u atletiku i sport. Dobili ste atletski stadion, a sada je vreme i za neku od najvećih medalja”, rekao je Kovačević.

Pazarci su na krosevima RTS-a u Zaječaru, Rekovcu i Šapcu dominirali u mlađim kategorijama sa ukupno sedam pobedničkih trofeja, dok su u seniorskoj konkurenciji bez premca bili Bibić i Simović.

Najbolji senior i seniorka, Zilkić i Biševac dobitnici su Zlatnog znamenja Radio Beograda i Povelje Dobrile Dobrić, a Bibiću je kao sveukupnom pobedniku pripao i Trofej Dušana Odobašića.

“Mnogo mi znače ova priznanja, a krosevi RTS-a su odlična provera pred velika međunarodna takmičenja. Uspeo sam da ove godine budem sveukupni pobednik, iako sam imao dosta jakih obračuna sa domaćim i stranim atletičarima”, naveo je Bibić.

Simović je priznala da je svoje prve ozbiljnije atletske korake napravila upravo na krosevima RTS-a.

“Drago mi je što sam nastavila da trčim te kroseve, iako sam sada na mnogo dužim distancama. Ove godine sam na taj način popunila deo sezone, a žao mi je što sam iz opravdanih razloga propustila prvi kros. Biću tu i naredne godine”, najavila je Simović.

Trener Zilkić ocenio je da novinar RTS-a Kovačević na najbolji način podržava kros trčanje, kao i da se na ovakvim takmičenjima stvaraju šampioni.

“Kros RTS-a mi je prvi put dodelio ovu nagradu, priznajem da sam malo iznenađen. Tradicionalno, uvek smo među učesnicima, tu smo bez obzira gde se održavaju krosevi. Imamo veoma korektnu saradnju sa organizatorima”, kazao je Zilkić.

Gradonačelnik Biševac izrazio je očekivanje da će Novi Pazar u budućnosti stvoriti uslove da bude i među organizatorima Krosa RTS-a.

“Kovačević je veliki prijatelj i sjajan promoter našeg grada. Čestitam svim dobitnicima priznanja, koja su došla kao kruna u najuspešnijoj godini za novopazarski sport. Atletski klub nije samo ponos Novog Pazara, već Srbije i Balkana”, zaključio je Biševac.

Zahvalnice Krosa RTS-a uručene su Edinu Dugopoljcu i Senadu Brahoviću, direktoru i nastavniku u Osnovnoj školi Stefan Nemanja, dok je knjiga Atletski dragulji Srbije uručena Besimu Adiloviću, direktoru Osnovne škole Halifa bin Zaid Al Nahjan.

M. Minić

Podeli