Kultura

Završen peti po redu konkurs “Priča iz mog zavičaja”

Narodna biblioteka “Dositej Obradović” i Zavičajno odeljenje biblioteke organizovali su peti po redu konkurs pod nazivom “Priča iz mog zavičaja”. Dobitnicima je upriličena svečana dodela nagrada.

Cilj konkursa je da se skrene pažnja na književnost, na vrednost knjige i pisanja, kao i na ulogu biblioteke u društvenoj zajednici.

Odlukom tročlanog žirija u sastavu Mevlude Melajac, Avda Ćeranić i Verice Jovanović prvo mesto u prvoj katetoriji pripalo je Aidi Šahović, u drugoj kategoriji prvo mesto osvojila je Hena Isović, dok je treće mesto u trećoj kategoriji pripalo Muameri Duranović.

U prvoj kategoriji takođe su nagrađeni: Sara Džogović, Imran Smailbegović i Onur Demiri. U drugoj kategoriji Hena Murić i Sonja Jovanović, a u trećoj Melida Ibrahimović i Fatima Međedović.

“Ovim konkursom Narodna biblioteka je želela da podstakne građanstvo da što više na literalan način ispolji ljubav i vezanost za svoj zavičaj, ali i da im se pruži prilika da se predstave široj javnosti”, rekla je bibliotekarka, Azra Biševac.

Da podsetimo, na konkurs je pristiglo 65 radova iz tri različite kategorije dece iz osnovnih i srednjih škola kao i radovi treće kategorije koju si činili penzioneri.

N. H.

Podeli