Društvo

Novopazarac iz Švajacarske donirao krevete Opštoj bolnici

Opšta bolnica u Novom Pazaru dobila je 30 kvalitetnih elktričnih kreveta, 20 za Odeljenje hirurgije i 10 za Odeljenje ortopedije. Takvu donaciju obezbedio je novopazarski biznismen koji živi i radi u Švajcarskoj, a koji je želeo da ostane anoniman.

Ova donacija pacijentima na hirurškom i ortopetskom odeljenju obezbeđuje prijatniji i ugodniji boravak u bolnici, a lekarima olakšava rad.

”I pored toga što je bolnica dobila 30 izuzetno kvalitetnih električnih kreveta, kao značajnu i vrednu donaciju za nas, donator nije želeo da mu spominjemo ime, i mi smo mu veoma zahvalni”, rekao je direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović. Najavio je da će u narednom periodu nastaviti sa zamenom starih kreveta za pacijente.

Ortopedski hirurg dr Alan Kurpejović je istakao da je u pitanju važna donacija za grad i sve pacijente, koji su, kako ističe, oduševljeni kvalitetom novih kreveta.

Ugledni biznismen iz Novog Pazara, koji je želeo da ostane anoniman obezbedio je i troškove dostave savremenih električnih kreveta, koji su odmah raspoređeni i postavljeni u odeljenjima hirurgije i ortopedije u Novom Pazaru.

S.Lj.

Podeli