DruštvoVesti

Biševac u anketi o razvoju, stipendijama, sportu, IZ, korupciji

Lokalna samouprava će naredne godine stipendirati najbolje studente iz ovog grada kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac odgovarajzći na pitanja građana na Facebook strani dnevnog lista Danas, u okviru rubrike Intervju na mreži.

Biševac je rekao da grad na taj način želi da stimuliše najbolje studente.

’’Svesni smo važnosti ulaganja u obrazovanje, tako da smo budžetom grada u 2019. godini planirali dodjelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara. Budžetom su predviđena sredstva i za otkup placa u naselju Šutenovac, gdje planiramo izgradnju nove osnovne škole, koja će rasteretiti OŠ ‘Vuk Karadžić’, ali i olakšati djeci i roditeljima”, rekao je Biševac.

Za narednu godinu obećao je i sređivanje sportskih terena u gradu, među kojima će, kako je rekao, biti i teren kod Petrove crkve, koji je godinama zapušten.

Odgovarajući na pitanje kada će grad početi sa rešavanjem problema narkomanije i korupcije, on je podsjetio da je u toku izrada Antikorupcijskog plana.

Biševac je pozvao sve sugrađane da prijave korupciju nadležnim službama i da zajedno stanu na put ovom važnom problemu.

’’U vezi narkomanije grad deluje kroz svoje institucije preventivno, posebno preko Kancelariju za mlade, koja edukativnim programima ukazuje mladima na opasnost korišćenja narkotika”, odgovorio je Biševac.

On je rekao da se zalaže za jedinstvenu Islamsku zajednicu (IZ), te da nikada nije napadao tu versku ustanovu kao instituciju, već je kako je rekao  “ukazivao da je pojedini političari zloupotrebvljavaju i žele da je pretvore u političku partiju”.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac tvrdi da se asfaltiranje ulica “ne zloupotrebljava u političke svrhe,  te da se ne favorizuje nijedno naselje, već da se radi u skladu sa prioritetima i finansijskim mogućnostima”.

Nekoliko građana je zanimala i dalja sudbina Fudbalskog kluba Novi Pazar, a Biševac je obećao da će mu grad u skladu sa Zakonom o sportu pomoći, ali i da očekuje angažovanje nekog od ovdašnjih privrednika.

Kako u Danasu navode do početka intervjua, za Biševca  je stiglo više od 100 pitanja, najzanimljiviji odgovori biće objavljeni u petak u štampanom i onlajn izdanju tih novina.

 

Snada Kalić

Podeli