PolitikaVesti

Kolašinac: Odbornici SDP-a odlučni da rade na poboljšanju uslova življenja

Član Gradskogodbora SDP-a Edin Kolašinac kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je na poslednjem skupštisnkom zasedanju donet niz odluka koje se tiču funkcionisanja lokalne samouprave i samog života i življenja u Novom Pazaru.

Bužet za narednu godinu koji su odbornici usvojili prema njegovim rečima, projektovan je tako da podstiče razvoj kako Novog Pazara tako i šire teritorije.

”Doneli smo odluku o budžetu grada za narednu 2019 godinu , za koji smo rekli da je razvojno investicioni, jer bukvalno je satkan da podstiče razvoj ne samo našeg grada vec i šire,jer ako na primer radimo na tome da privučemo turiste iz svih krajeva svijeta, a znamo da dolaze iz Kine, Amerike, čitave Evrope , Bosne a najviše iz Turske onda će oni probati sjenicčki sir i pršut , najbolji tutinski jogurt i mleko kao i mnoge druge proizvode koje nudimo. Bužet je Investicioni jer je najviše, ikada, novca odvojeno za investicije , za izgradnju i ulepšavanje našeg šehera”

Kolašinac je kazao da su odbornici razmatrali i pitanja koja je predložila opozicija, ali da odbornici opozicije na ovoj, kao i na prethodnim sednicama, nisu bili dobro pripremljeni.

”Pokazalo se da su te tačke bile samo predizborni trik pred izbore za BNV i obmana za građane . Tim su uspeli samo da iskomromituju pojedine građane igrajući se njihovim ljudskim i moralnim pravima. Ovo je dokaz da je jedina instanca koja može , koja želi i koja to konstantno čini, rešava probleme i izlazi u susret građanima Novog Pazara  Gradska uprava na čelu sa našim gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Zato se trebamo obraćati njima to jest lokalnoj samoupravi, a nikako onima koji manipulišu i igraju se ljudima pred izbore, a kada izbori prođu oni ne žele čak ni da pričaju o tim problemima a neki od njih cak ni ne dolaze na sednice skupštine a za to uzimaju novac redovno”

On je podsetio i na odluke koje se tiču realizacije važnih i vitalnih infrastrukturnih projekata.

”Doneli smo još niz odluka kao što su izrada detaljnog plana regulacije puta Novi Pazar Tutin, jer taj put će se raditi najviše zaslugom našeg potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića”

Kolašinac je na kraju kazao da odborici Sandžačke demokratske partije skupštinskim zasedanjima poklanjaju veliku pažnju.

”Moram još da kažem da mi svakoj tački dnevnog reda prilazimo ozbiljno, svako lice koje se imenuje mora pre svega zadovoljavati uslove za ono sto se imenuje, ta osoba obavezno mora imati znanje i obrazovanje za tu funkciju a i gledamo da pre svega bude i dobar čovek od kojeg će narod imati koristi”

Tako će, tvrdi, i nastaviti da rade. SDP će, naglasio je Kolašinac, biti servis građana isključujuči bilo kakvu njihovu pripadnost. Novootvorene prostorije te stranke poručio je, na kraju, Kolašinac otvorene su za sve u cilju zajedničkog rešavanja problema.

Senada Kalić

Podeli