DruštvoVesti

Biševac: Budžet po meri građana

Nacrt budžeta za narednu godinu, te drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta, neke su od najvažnijih tačaka dnevnog reda Skupštine grada Novog Pazara. Suficit u ovogodišnjem  budžetu usmeren je, kako je rečeno,  na realizaciju infrastrukturnih projekata I obrazovanje.

Odbornici Skupštine Grada Novog Pazara raspravljali su  i o budžetu za 2019. godinu. Kako je rečeno,  budžet za narednu godinu iznosi dve milijarde 621 milion 280 hiljada dinara te je, iako manji od prošlogodišnjeg, projektovan kvalitetno. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je budžet za narednu godinu transparentan, realan,ekonomski prihvatljiv i skrojen po meri građana. Budžet bi bio i veći da svojevremeno, 2011. godine građani nisu pozvani na bojkot popisa.

Rebalansom budžeta za tekuću godinu ustanovljen  je suficit od oko 92 miliona dinara, i to zahvaljujući prihodima. Sredstva su, kako je saopšteno na današnjoj sednici utrošena za infrastrukturne radove i obrazovanje.

Odbornik SDP dr Meho Mahmutović  izrazio je  zadovoljstvo  što je  budzet za narednu godinu stabilan i dobro projektovan.

Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca na dnevnom redu današnjeg zasedanja nije bilo pitanje poskupljenja grejanja. Iako je ranije predloženo poskupljenje, na inicijativu Biševca građani će grejanje plaćati po dosadašnjoj ceni.

Odbornici su tokom današnjeg zasedanja smenili  dosadašnjeg  vršioca dužnosti direktora Gradske toplane i na to mesto imenovali  šefa pravne službe “Gradske čistoće” Vladimira Marinkovića.

Na čelo Parking servisa kao vršilac dužnosti ostaje  Armin Mehović, Zavoda za urbanizam Suat Ljajić i Doma zdravlja Ervin Ćorović. Istovremeno, doneta je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora Zavoda za urbanizam.

Lokalni parlament usvojio je izmene odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta po kojoj će investitori biti obavezni da plate 1,5 miliona dinara za svako nedostajuće parking mesto.

Odbornici su usvojili odluke o izradi plana detaljne regulacije za rekonstrukciju magistralnog puta Novi Pazar – Tutin, kao i o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata investicionog održavanja stambenih zgrada u Novom Pazaru.

Sajma Dražanin, Senada Kalić

Podeli