Društvo

Predškolski ciklus odgoja i obrazovanja-prioritet u radu BNV

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo  I  potpredsednik Sait Kačapor,  posetili su danas Predškolsku ustanovu „Mladost” i sastali se sa direktorkom ustanove, Sabinom Hoćanin i njenim saradnicama.

Direktorka PU”Mladost” Sabina Hoćanin i njene saradnice  iznele su svoje predloge za poboljšanje rada sa decom kako u grupama gde se nastava odvija na bosanskom jeziku tako i u mešovitim grupama i istakle potrebu stručnog usavršavanja odgajatelja.

“Ovo je prva poseta predsednika i potpredsednika Vijeća jednoj ustanovi, što šalje jasnu poruku koliko će ovaj ciklus odgoja i obrazovanja biti jedan od prioriteta u radu Bošnjačkog nacionalnog vijeća”, istakao je predsednik Vijeća, Esad Džudžo.

„Predškolske ustanove su veoma značajne u odgoju i obrazovanju deteta. Upravo zbog toga Vijeće će u narednom periodu pre svega pokrenuti projekte stručnog usavršavanja odgajatelja”, naglasio je potpredsednik Vijeća, Sait Kačapor.

U prethodnoj godini, Predškolska ustanova „Mladost” brojila je 22 grupe dece na bosanskom jeziku i 7 mešovitih grupa, dok su ove godine  već 34 grupe u nastavi na bosanskom jeziku.

 

B.V.

Podeli