Društvo

Štab: Grad spreman za zimu

Članovi Štaba za vanredne situacije konstatovali su na današnjem redovnom zasedanju da je Novi Pazar spreman za predstojeći zimski period. Prema izveštajima javnih preduzeća po pitanju opremljenosti, u smislu mehanizacije i posipnog materijala u rezervi, Grad je spremniji za zimsko održavanje nego prošle godine.

Štab za vanredne situacije je na trećem redovnom zasedanju usvojio izveštaje javnih, i preduzeća za puteve Novi Pazar – put, na osnovu kojih je zaključeno da je Grad spreman za predstojeću zimu i zimsko održavanje puteva i ulica u gradu.

”Konstatovano je stanje da smo spremni za predstojeći zimski period. Imamo trenutno na raspolaganju oko 90 tona soli, što se tiče grada. Bolje smo opremljeni, kada je u pitanju mehanizacija za nastupajući zimski period. Nabavljenie su nove mašine, buldozeri, što se tiče Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, koje inače održava seoske puteve, dok Gradska čistoća održava gradske ulice, tako da smo spremniji ove, nego predhodne godine”, rekao je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane, Naser Crnovršanin.

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane ističe i da je dosadašnja praksa na poslovima odbrane od poplava dala dobre rezultate, te da Grad Novi Pazar spremno dočekuje i proleće.

”Bitna je preporuka da se i naredne godine nastavi sa održavanjem neukorićenih voda i antierozivnih brana na teritoriji grada, što je veoma značajno i pokazalo se kao svrsishodno za zaštitu od polavnih talasa, koji se uvek u Novom Pazaru očekuju u maju i aprilu”, kazao je Crnovršanin.

Podsećamo, pored preduzeća ”Novi Pazar – put” za zimsko održavanje puteva i gradskih ulica nadležni su Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i Gradska čistoća.

S.Lj.

Podeli