Društvo

Srbija u ritmu Evrope

Najveće dečije muzičko takmičenje “Ritam Evrope”, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću ima tradiciju dugu već 10 godina i podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. “Ritam Evrope” je takmičenje koje okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Za decu iz Novog Pazara audicija će se održati u petak, 7. decembra, od 13 časova, u Domu omladine. Prisustvo bar jednog roditelja je obavezno. Odabrana deca imaće priliku da svoj talenat za pevanje i ples, tokom šestomesečnih priprema, unaprede uz pomoć profesora produkcije programa “Srbija u ritmu Evrope”, kao i da se na samom finalnom takmičenju koje će biti održano u junu mesecu 2019.godine,u opštini Vrnjačka Banja koja je odnela pobedu u sezoni koja je za nama, druže se sa vršnjacima iz cele Srbije, koji predstavljaju svoje opštine i gradove.

Pobednik će biti odabran kombinaciijom glasova stručnog žirija i gledalaca koji glasaju putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu  sa nacionalnom frekvencijom-PRVA TV. Upravo iz tog razloga potrebno je da škole selektuju najkvalitetniju decu za audiciju, kako bi od najboljih, produkcija programa “Srbija u ritmu Evrope” odabrala nejbolje koji će braniti boje Novog Pazara i ambasade koja lokalnoj samoupravi bude dodeljena za partnera. Prilikom prijave, potrebno je da deca koja pevaju navedu dve ili više pesama sa kojima će se predstaviti na audiciji, dok plesači sa sobom na flešu ponesu muziku uz koju će igrati.

Da ppdsetimo,audiicija će se održati u petak, 7. decembra, od 13 časova, u Domu omladine a prisustvo bar jednog roditelja je obavezno.

 

B.V.

Podeli