Kultura

Amar Ličina najbolju među besednicima

Amar Ličina osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju u besedništvu. Ovu tradicionalnu kulturnu manifestaciju za mlade, uzrasta od 15-25 godina organizuje Kulturni centar Novi Pazar sa ciljem afirmacije i negovanja lepog govora.

Pobedničku besedu kazivao je učenik novopazarske Gimnazije, Amar Ličina. I ako se, kako kaže, nije nadao, nagrada mu mnogo znači.

“Nisam očekivao pobedu. Rekao sam sebi da ću da probam i evo ispostavilo se prvo mesto. Prezadovoljan sam”, rekao je pobednik, Amar Ličina.

Odlukom tročlanog žirija u sastavu Enes Halilović, Hana Salihagić i Zoran Maksimović drugo mesto osvojio je još jedan gimnazijalac, Enes Dupljak a treće učenica Medrese, Nedžla Turković. Urednica književnog programa Kulturnog centra, Almira Suljević kaže da je zadovoljna odzivom i interesovanjem mladih za ovakvu vrstu takmičenja.

“Ova manifestacija se organizuje tradicionalno već 10 godina i mogu reći da sam mnogo zadovoljna jer se mladi prijavljuju i neguju nešto što je jako bitno a to je lepa reč”, rekla je urednica književnog programa Kulturnog centra, Almira Suljević.

Za prvoplasirane besednike Kulturni centar je i ove godine obezbedio simbolične novčane nagrade. 10.000 dinara za prvo mesto, 7.000 za drugo i 5.000 dinara za treće mesto.

N. H.

Podeli