Politika

Susret Ljajića i Erdogana na sednici COMCEC-a u Istanbulu

Turski predsjednik Recep Taip Erdogan obratio se učesnicima 34. sjednice Stalne ekonomsko-trgovinske komisije (COMCEC) koja djeluje pri Organizaciji islamske saradnje (OIC).

Na sastanku Stalne Ekonomsko-trgovinske komisije učestvuje Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je u toku Foruma razgovarao sa predsednikom Erdoganom. Ovo je prvi put da je Srbija pozvana da učestvuje na ministarskom nivou na jednom ovakvom Forumu. 

Predsednik Turske Recep Taip Erdogan je na skupu u Kongresnom centru u Istanbulu izrazio zadovoljstvo što u svojstvu predsjedatelja OIC-a može učesnicima izraziti dobrodošlicu u grad koji predstavlja kolijevku civilizacije. Uputio je srdačne pozdrave prijateljima od Meke i Medine, preko Sarajeva i Islamabada, do Kaira i Kabula.

 Erdogan pozvao je sve muslimanske zemlja da izvuku pouke iz historije kako bi se mogle zajednički suprotstaviti aktuelnim i budućim izazovima.

,,Jačanje trgovinske razmjene između zemalja COMCEC-a će jačati naše zemlje. To je ključ našeg zajedničkog progresa“, zaključio je Erdogan.

Na samitu ministar Ljajić se sastao sa ministarkom trgovine Turske Ruhsar Pekčan sa kojom je razgovarao o daljem razvoju ekonomskih i trgovinskih odnosa dve zemlje.

Podeli