Društvo

Suljević: Parcele u TK “Raška” samo za toplanu na bio masu

Stečajni upravnik Tekstilnog kombinata “Raška” oglasio je prodaju, putem javne licitacije, fabrike za preradu otpadnih voda, kotlare i nekoliko pomoćnih objekata po početnoj ceni 15,2 miliona dinara. Javno nadmetanje održaće se 3. decembra u 11 časova, a pravo učešća imaju svi zainteresovani kupci koji otkupe dokumentaciju i uplate depozit od šest miliona dinara.

Objekti koji su oglašeni na prodaju nalaze se na parcelama 10897/9, 10897/46, 10897/48 i 10897/49, a koje su predviđene za izgradnju toplane na biomasu.

Menadžer projekta KfW banke, koja finansira izgradnju toplane, Faruk Suljević rekao je za RTV Novi Pazar da će lokalna samouprava učestvovati na licitaciji.

“Namena svih tih parcela na kojima se nalaze objekti je javna i na njima se ne mogu graditi stambeni i komercijalni kompleksi. Takođe, na licitaciji se prodaju objekti, a ne zemljište, tako da je konverzija namene tih parcela znatno teža i skuplja ukoliko bi zgrade kupio neki pojedinac ili pravno lice. Takodje, mi ćemo već postojeću toplanu koja je služila za potrebe TK “Raška” rekonstruisati i od nje napraviti novu, modernu toplanu na bio masu”, poručio je Suljević .

Ukoliko sve bude išlo po planu na najavljenoj licitaciji u ponedeljak, izgradnja toplane na biomasu u Novom Pazaru mogla bi početi na proleće iduće godine, da bi ona mogla biti stavljena u pogon početkom grejne sezone.

Ukupna vrednost izgradnje toplane na biomasu i toplovoda u Novom Pazaru je 3,6 miliona evra.

Podeli