Sport

Grozdić i Gegić: Kadeti na putu povratka u elitu

Trener kadeta Novog Pazara Nenad Grozdić rekao je da je ubeđen da će mladi fudbaleri tog kluba izboriti plasman u elitnu Kadetsku ligu Srbije.

“Živim za to, zbog toga radimo. Imamo kvalitet, ne plašimo se nikoga, a u Pazaru i okolini ima mnogo talentovane dece. Ipak, ne može sve preko noći”, rekao je Grozdić.

Posle 15 kola u jesenjoj polusezoni, prvoplasirani kadeti Novog Pazara su u Prvoj kadetskoj ligi zapadne Srbije osvojili 38 bodova, jedan više od najbližeg pratioca Mačve.

“Mislim da je razlika ogromna u odnosu na avgust, kad sam preuzeo ekipu. Dva meseca smo se skupljali, trebalo nam je malo vremena da se uigramo, a kasnije je sve došlo na svoje. Verovali smo u sistem i disciplinu, zbog toga smo tu gde jesmo”, kazao je Grozdić.

Direktor mlađih kategorija Novog Pazara Almir Gegić podsetio je da je bilo mnogo problema na početku sezone.

“Jesenji smo prvaci, iako u početku to nismo očekivali. Tek od 6. septembra mogli smo da registrujemo igrače, njih oko 20. Trener Grozdić počeo je da komponuje sastav, ubrzo smo napravili sistem i došli su rezultati”, kazao je Gegić.

“Nadam se povratku u elitu, radimo na tome. Sve je na nama, ali u fudbalu je neophodna i određena doza sreće”, dodao je on.

Omladinci Novog Pazara nakon polovine takmičenja u Prvoj omladinskoj ligi zapadne Srbije zauzimaju deveto mestu.

“Većina omladinaca je u prvom timu, tako da smo retko imali sve fudbalere na okupu”, naveo je Gegić.

M. Minić

Podeli