Društvo

Džudžo: Potreban nam je potencijal čitave zajednice

Novoizabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo rekao je danas da će ovaj nacionalni organ biti sagovornik i partner državnim organima i međunarodnim organizacijama, koje se bave pregovaračkim procesom o članstvu Srbije u Evropsku uniju (EU).

On je novinarima rekao da će nastojati da okupi svih 35 vijećnika koji čine BNV da rade zajedno i tako polože još jedan ispit.

“Prvi ispit smo položili na izborima 4. novembra, kada smo pokazali da su Bošnjaci narod koji ima potencijala, koji poznaje evropske standarde. U narednom periodu će nam trebati potencijal čitave zajednice bi nastavili i unaprijedili četiri oblasti kojima se bavi BNV, ali i da se u proceduri ustavne reforme izborimo za statuse Bošnjaka i Sandžaka“, rekao je Džudžo, diplomirani sociolog iz Tutina.

Za njega su na prvoj redovnoj sjednici glasala 22 vijećnika lista”Samoopredeljenje” i “Vakat je”, dok vijećnici liste “Matica bošnjačka” nisu glasali.

Na izborima za novi saziv BNV lista “Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin” osvojila je 14 većničkih mesta, lista “Matica bošnjačka – akademik Muamer Zukorlić” 13, dok je listi “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor” pripalo osam mandata.

Izvor: Sandžačke novine

Podeli