Kultura

Jesenji likovni salon

U galeriji Multimedijalnog centra sutra će biti otvoren Jesenji likovni salon s početkom u 19:30h, koji je ove godine okupio 36 učesnika sa našeg podneblja. Ovaj Salon je decenijama unazad prilika da se predstave aktuelne likovne poetike mladih umetnika i njihovih starijih kolega.

Napredak pojedinaca i kvalitet njihovih umetničkih dela na najbolji način se prezentuje na kolektivnim izložbama, rekla je, između ostalog, urednica programa galerije Multimedijalnog centra Amra Hodžić Jejina.

Žiri, koji čine: akademski slikar Muriz Čoković , istoričar umetnosti Svetlana Čeković  i dipl. grafički dizajner Ajla Dazdarević doneće odluku o nagradi, koja će biti objavljena na samom otvaranju. A, određena pravila koja učesnici trebaju poštovati jesu da rad ne sme biti stariji od dve godine i da nije bio ranije izlagan.

Ova tradicionalna likovna manifestacija je idelana prilika da se sagleda likovna scena Novog Pazara kao i okolnih gradova Tutina i Raške.  Jesenji likovni salon biće otvoren nastupom članova ansambla DERMAN.

 

J.Rovčanin

 

Podeli