Društvo

Delegacija SDP-a u Pljevljima položila venac povodom Dana Sandžaka

Tradicionalno kao i svake godine na Dan Sandžaka 20.novembra delegacija Sandžačke demokratske partije položila je vence u Pljevljima, na mestu gde je pre 75 godina 1943. godine održano prvo zasedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka. Delegaciju SDP-a činili su predsednik Nihad Hasanović i član predsedništva Mirsad Jusufović.

U prostorijama pljevaljske Gimnazije pre 75 godina 20.novembra 1943.godine u Pljevljima je osnovan ZAVNOS. Zemaljsko antifašističko veće narodnog oslobođenja Sandžaka je bilo najviše političko i predstavničko telo naroda Sandžaka, tokom Narodnooslobodilačkog rata naroda Jugoslavije od 1943. do 1945. godine. Delegacija SDP-a položila je venac i na taj način obeležila jedan od najznačajnijih blagdana za građane Sandžaka.

“Sandžačka demokratska partija se sve ovo vreme zalaže za jedinstvo, toleranciju, za dobar suživot sa svim komšijama. To je nešto što je bila i poruka sa zasedanja ZAVNOS-a, poruka jedinstva, zajedništva. Sigurno ćemo se boriti za prava Bošnjaka i zalagaćemo se da od Sandžaka napravimo jednu regiju koja će biti podsticaj opstanka Bošnjaka na ovim područjima” – istakao je predsednik SDP-a Nihad Hasanović.

 

Podeli