Ljajić i Mihajlovićeva sa predstavnicima Novog Pazara, Tutina i Sjenice o najvažnijim infrastrukturnim projektima tri opštine

Potpredsednici Vlade Republike Srbije, Rasim Ljajić i Zorana Mihajlović razgovarali su danas sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem,pomoćnikom gradonačelnika Nihadom Hasanovićem, predsednikom opštine Tutin Kenanom Hotom i predsednikom Skupštine Opštine Sjenice Muhedinom Fijuljaninom o prioritetima u izgradnji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, završetku obilaznice oko Novog Pazara, putnom pravcu Novi Pazar-Tutin, radu katastarskih službi, insprekcijskim poslovima i dinamici izdavanja građevinskih dozvola i rešenja o ozakonjenju objekata ali i svim ostalim infrastrukturnim projektima u Sandžaku.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić zahvalio je Mihajlovićevoj na podršci i svemu do sada urađenom za ove tri opštine.

„Hvala Vam na ozbiljnosti koju pokazujete prema ovim trima opštinama. Mnogo se ranijih godina pričalo o projektima dole, ali ništa nije urađeno. Sada, osim puta Novi Pazar–Tutin, čija realizacija počinje na proleće, možemo da razgovaramo i o drugim važnim projektima za ove krajeve“, zaključio je Ljajić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je kazala da je cilj ovog sastanka da se zajednički definišu infrastrukturni prioriteti u tri lokalne samouprave. Ona je dodala da je za razliku od njihovih prethodnika, ova Vlada posvećena tome da pomogne u rešavanju pitanja važnih za građane Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

 

Ona je rekla da je tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ali i stručnjaci iz resornih javnih preduzeća na raspolaganju gradu Novom Pazaru, opštinama Sjenica i Tutin, kako bi vam pomogli u pripremi potrebne dokumentacije i realizaciji za vas važnih projekata“.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je za ovaj grad najvažnija izgradnja obilaznice oko grada, čime bi se rešilo pitanje tranzitnog saobraćaja, kao i izgradnja puta na ulasku u Novi Pazar od Banjske petlje.

 

 

„Novi Pazar ima više od 120.000 stanovnika i veliki turistički potencijal. Izgradnjom pomenutih saobraćajnica značajno ćemo unaprediti kvalitet i bezbednost putne infrastrukture“, naglasio je on.

Mihajlovićeva je pohvalila Novi Pazar zbog broja izdatih rešenja o ozakonjenju i istakla da se u ovom gradu uspešno realizuje IPA projekat izgradnje kuća za romske porodice, kao i da je država voljna da pomogne izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Pazaru.

 

Predsednik opštine Tutin Kenan Hot izrazio je zahvalnost Ministarstvu na podršci i istakao da je za ovu lokalnu samoupravu jedan od prioriteta izgradnja međudržavnog regionalnog puta Tutin-Rožaje, u dužini od sedam km, kao i izgradnja kružnog toka na ulazu u Tutin, gde se spajaju tri regionalna puta.

„Tutin je u prethodne četiri godine asfaltirao više od 100 km lokalnih puteva. Vaša pomoć nam je važna, jer ćemo izgradnjom kružnog toka i završetkom puta ka Crnoj Gori dodatno unaprediti bezbednost saobraćaja“, kazao je Hot.

 

Infrastrukturni projekti prioritet su i opštine Sjenica.

„Sjenica ima veliki broj naselja i razuđenu putnu infrastrukturu. Za nas je najvažnija izgradnja kružnog toka u gradu, iz bezbednosnih razloga, kao i rekonstrukcija dve velike ulice – Pešterske i Milorada Jovanovića, zbog velikog broja učenika. Izgradnja raskrsnice bi umnogome rešila te probleme“, rekao je predsednik Skupštine opštine Sjenica Muhedin Fijuljanin.

 

Senada Kalić

 

Podeli