PolitikaVesti

Lalić: Gojković ima “Stokholmski sindrom” od Šešelja

Glavni i odgovorni urednik “Nedeljnika” Veljko Lalić, govoreći o teškim optužbama koje je u Skupštini predsednik SRS Vojislav Šešelj uputio na račun ministra Rasima Ljajića, kao i o tome što ga predsednica parlamenta nije tada sankcionisala, kaže da lider radikala ima neverovatan uticaj na Maju Gojković i da mu to izgleda kao “Stokholmski sindrom”.

U poslednjoj nedelji kampanje za nacionale savete došlo je to problema u odnosima između SNS i stranke Rasima Ljajića. Razlog je to što predsednica parlamenta Maja Gojković nije sankcionisala Vojislava Šešelja kada je brutalno vređao Rasima Ljajića, optuživši ga da je deo organizovane kriminalne grupe.

Nedeljnik je objavio intervju sa Ljajićem, s naslovom “Preko mrtvog brata vode rat protiv mene život”.

Lalić kaže da je intervju bio veoma emotivan, i da je u njemu ministar podsetio da je njegov brat mrtav već 15 godina, a da je osuđen pre 27, kao i da je Ljajić konstatovao da mu je najveća greška u politici – što je ušao u politiku.

Kazao je da oseća gorčinu u ustima što je ušao u Vladu 2012, da je tada razgovarao s mnogima, da je Tadić bio protiv, ali da su mu rekli da on mora da uđe, zbog specifičnosti Sandžaka, prenosi Ljajićeve reči Lalić.

Navodi da se oseća da je ministar Ljajić duboko povređen, i da je i sam rekao da je već jednom prošao “toplog zeca” kad su ga proglašavali izdajnikom. “Mislim da je ovo dovelo kod njega do ključanja”.

Urednik “Nedeljnika” navodi da je Ljajić sve u vezi s tim raščistio s Vučićem, i da je otvoreno rekao da ne bi bio sekund u Vladi Srbije da je pomislio da Vučić stoji iza toga. Lalić navodi da Ljajić misli da iza toga stoji “finansijsko-politička osovina” (Muamera) Zukorlića i Šešelja. “Ali je u nezgodnoj situaciji, objašnjava, jer koliko god ulazite unutra, samo Šešelj pobeđuje… I ja se slažem, to je jedna situacija u kojoj ne možete ništa osim da kažete – nisam, majke mi”.

Mislim da je svima jasno da Ljajić nije narko diler kao što nije bila ni Nataša Jeremić, navodi Lalić.

Upitan o odnosima Maje Gojković prema lideru radikala, Lalić kaže da on ima neverovatan uticaj na predsednicu parlamenta i konstatuje da ona jedina “nije izašla iz tih radikalskih talasa”. Kaže da mu izgleda da Maja Gojković ima “Stokholmski sindrom” kad je u pitanju Šešelj.

Izvor: N1

Podeli