Društvo

Obuka za domare na temu “Energetska efikasnost”

U Školi za dizajn tekstila i kože održana je obuka za domare u školama i vrtićima na temu “Energetska efikasnost”. Obuku organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju, GIZ-om.

Treninzima, osim polaznika i predavača, prisustvuju i predstavnici lokalnih samouprava i energetski menadžeri na lokalu, koji su tom prilikom govorili o značaju Projekta kao podrške u uvođenju sistema energetskog menadžmenta u Srbiji. Domari škola i vrtića Novog Pazara upoznati su sa osnovnim principima racionalne upotrebe energije u cilju uštede, boljeg kvaliteta uslova boravka u objektima, koji su pre svega namenjeni deci, i menjanja svesti o važnosti zaštite životne sredine.

Treneri će obraditi teme energetskih svojstava objekata i energetske efikasnosti, racionalne upotrebe energije, mogućnosti ušteda na jednostavan način, uslova boravišnog komfora u zatvorenim prostorijama, a pored toga će i praktično prikazati rad na mernim instrumentima i sugerisati upotrebu dnevnika potrošnje energije, koje bi domari trebali da vode.

Osim do sada održana dva ciklusa obuka koje je Priredna komora Srbije organizovala krajem juna i tokom septembra, ovu i još jednu seriju treninga na pet lokacija širom Srbije finansira Projekat srpsko-nemačke razvojne saradnje DKTI „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

N. H.

Podeli