PolitikaVesti

Pet stranaka osudile negativnu kampanju Zukorlićeve SPP i širenje straha

Negativnu političku kampanju, upotrebljavanje nasilja i širenja straha, zloupotrebljavajući sve resurse islamske institucije koju sprovode kandidiati sa liste Muamera Zukorlića osudili su predstavnici pet političkih partija: Sandžačke demokratske partije, Stranke demokratske akcije Sandžaka, Sandžačke narodne partije, Stranke za Sandžak i Liberalno demokratske partije. Svi oni su saglasni da Zukorlić svojim ponašanjem narušava bezbednost u Novom Pazaru.

Na zajedničkoj konferenciji pet političkih stranaka istaknuto je zadovoljstvo što su se, bez obzira na razlike koje postoje među strankama, one okupile oko istog interesa, a to su budućnost dece, Bošnjaka i Sandžaka. Ispred Sandžačke demokratske partije Fahrudin Đekić kaže se pripadnici ove stranke, koja čini okosnicu vlasti, trude da iz ovog grada pošalje pozitivna slika, te i da u ovaj grad stižu samo lepe vesti.

Iz Stranke demokratske akcije Sandžaka osuđuju otvorenu podršku države jednoj listi, koju predvodi Muamer Zukorlić, te da je cilj da ovom narodu oduzme Bošnjačko nacionalno vijeće, koji je najviše političko telo Bošnjaka. Ahemdin Škrijelj je upozorio pristalice Stranke pravde i pomirenja da prihvate rezultate i da 4.novembra ne upotrebljavaju silu, te pozvao međunarodnu zajednicu da pošalju posmatrače, kako bi se, kako je rekao, izbori održali u fer i demorkatskoj atmosferi.

Predsednik SNP-a Mirsad Đerlek dodaje da je sve ove političke stranke spojio opšti interes, dok je, kako je rekao, kod Muamera Zukorlića prevladao lični interes. Đerlek oštro osudjuje incident koji se desio u Skupštini grada, koji je kako kaže, isplaniran i isceniran sa ciljem da izazove nesagledive posledice za Novi Pazar i Sandžak.

Predstavnik Stranke za Sandžak Fevzija Murić kaže da sva istraživanja govore da Muamer Zukorlić i ove izbore gubi, te dodao da će to biti njegov najteži poraz, posle Crne Gore i Beograda. Murić je prekomentarisao i izjavu Muamera Zukorlića da se u poseban birački spisak upisuju i Srbi kako bi mu pomogli da pobedi na izborima za BNV.

Ispred Liberalno demokratske Partije Esmin Vučelj ističe da Zukorlićeva Stranka pravde i pomirenja predstavlja izvor nestabilnosti, te da se kampanja pretvara u bojno polje,a to nijedan građanin ne želi.

Predstavnici ovih pet političkih stranaka pozvali su građane da izađu u što većem broju da bi se, kako su rekli, pokazalo da Zukorlićeva Stranka pravde i pomirenja nema šta da traži na politčkoj sceni Sandžaka. Oni su rekli da je Zukorlić, izvor nestabilnosti u Sandžaku.

 

Podeli