Društvo

Hitna služba opremljena novim medicinskim aparatima

Nova Hitna služba opremljena je najnovijim medicinskim aparatima neophodnim za rad ove službe. Sredstva je obezbedilo Ministarstva zdravlja. Ukupna vrednost nove opreme je 7 miliona dinara.

3 ekg aparata, 2 defibrilatora, 3 inhalatora, laringoskopi i sterilizator samo su deo medicinskih aparata kojima je opremljena nova Hitna služba.

Nabavkom ovih aparata Hitna služba biće jedna savremena i moderno opremljena služba. Novi aparat će znatno olakšati rad zaposlenima i ubzati pružanje usluge pacijentima.

“Ukupna vrednost nabavljene opreme je oko 7 miliona dinara. To su medicinski aparati veoma bitni i savremeni. Ovim se putem zahvaljujem Ministarstvu zdravlja i Zlatiboru Lončaru na razumevanju za potrebe Doma zdravlja naših pacijenata i naših građana jer ovo je vredna nabavka i sa ovim polako postajemo veoma savremena hitna služba”, rekao je direktor Doma zdravlja, Ervin Ćorović.

Novi inhalatori će umnogome pomoći hroničnim pacijentima koji primaju infuzionu terepaju. Od sada će moći da koriste infalacionu terapiju koja je trend u svetu, tako da će u Hitnoj službi moći da se zbrine akutno pogoršanje njihove bolesti.

N. H.

Podeli