Društvo

Radi se na 24 lokacije u gradu

Radovi na asfaltiranju ulica u Novom Pazaru odvijaju se na mnogim lokacijama u gradu. Mehanizacija, koja radi na pripremi za asfalt nalazi u 24 ulice. Za asfalt je spremna Pljevaljska ulica, gde će radovi biti okončani sutra.

Ovo je samo jedno od preko 20 gradilišta u Novom Pazaru gde se intezivno radi na pripremi za asfalt. U Selakovcu u Ulici Dubrovačkoj 426 u toku su radovi na iskopu. Uporedo se sređuju i centralne ulice, potpuna rekonstrukcija je u toku u dve ulice u gradu u Ulici 8.marta i u Ulici Gojka Bačanina. Građani, koji ovde žive, ali i oni koji svakodnveno prolaze ovim putem kažu da je rekonstrukcija bila neophodna, posebno će značiti velikom broju dece i roditelja s obzirom da se u blizini nalaze škola i vrtić.

Srećni su i meštani Kolubarske ulice, koji će uskoro ispred svojih kuća uskoro imati asfalt. Ovde se izvode radovi na postavljanju ivičnjaka.

Radovi se izvode u još 20 ulica u Novom Pazaru.. U Selakovcu se radi još nekoliko lokacija. Pripremni radovi za asfalt izvode se u ulicama: Save Kovačevića, generala Živkovića, Rama Rožajca, Vehba Kolašinca, III sandžačke brigade. Sređuju se 2 kraka Ulice Ruđera Boškovcića. Sprema se za asfalt Ulica Jaćima Ristovića, još jedna krak Pribojske ulice Radovi se privode kraju i na izgradnji kružne saobraćajnice kod Opšte bolnice . Intenzivno se radi na uređenju platoa Kulturnog centra, koji će biti nazvan po predsednici udruženja “Majke Srebrenice”, rahmetli Hatidži Mehmedović. U dvorištu Doma zdravlja gradi se plato, a u blizini ove zdravstvene ustanove biće asfaltirana još jedna ulica.

U petak počinje da se radi i ulici, koja je pristupna džamiji u Muru, a istog dana biće asfaltirana i Pljevaljska ulica, gde su se danas izvodili finalni radovi.
Radnici Vodvoda i kanalizacije uskoro će početi da rade i u Dubrovačkoj ulici, u Vojkovačkoj i još nekoliko ulica u Šutenovcu, u Ulici Rajka Ackovića i u naselju Jalija.

Podeli