Politika

Rušović: Strah kod odbornica tokom incidenta

Povodom prošlonedjeljnih incidenata, te tri uzastopna prekida rada lokalnog parlamenta, oglasila se Sandžačka narodna partija, sa posebnim osvrtom na pretrpljeni strah odbornica gradske Skupštine.

„Gledajući snimke isceniranog incidenta od strane odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja jasno se vidi da grupa žena, odbornica, želi da se skloni u jednu stranu skupštinske sale, kako ne bi bile izložene nasilju. Kao vernik i kao žena osetila sam njihovu nemoć i strah u datom trenutku i pomisila kako na svu tu bahatost gledaju i kako to proživljavaju deca odbornica. Od malena nas uče da poštujemo, ali i da zahtevamo pravo na zaštitu i poštovanje. Naša vera, islam, nikako ne dozvoljava postupke navedenog incidenta. Doživljeni strahovi, gledajući snimke, biće uvek urezani u sećanja naših odbornica. Skupštinska sala je mesto gde treba da vlada sloboda, a ne strah. Pozivam i apelujem na sve forume žena, te organizacije koje se bore za prava žena, da se ujedinimo i ne dozvolimo da se slične scene ikada ponove”, rekla je članica Foruma žena Sandžačke narodne partije, Resmija Rušović.

Ona je istakla da je vrijeme da se u Novom Pazaru prestane sa zastrašivanjem, te da se otpočne sa periodom razumijevanja i poštovanja.

A. Ni.

 

 

 

 

 

 

 

Podeli