Politika

Veće usvojilo izveštaj o preceni štete na Bor zgradi

Materijalna šteta uzrokovana požarom u zgradi Bor procenjena je na oko 9 miliona dinara. Izveštaj Komisije za procenu štete usvojen je na današnjem zasedanju Gradskog veća. Takođe, većnici su usvojili i odluku o izmeni plana javnih nabavki.

„Usled nesreće koja se dogodila nastala je i znatna materijalna šteta. Na Veću je usvojen izveštaj Komisije i šteta je procenjena na 9 miliona dinara. Grad će stati iza sanacije i finasirati rekonstrukciju oštećenih stanova, krova, sanaciju elektro i vodovodne mreže. Cilj nam je da se građani  pogođeni požarom što pre vrate u svoje domove u uslovima dostojnim života ljudi”, rekao je član Gradskog veća Esad Fazlić.

Na sednici Veća usvojena je  XV izmena Plana javnih nabavki, koja prema rečima Fazlića, proističe upravo iz Izveštaja o proceni štete na zgradi Bor.

„Da bi svi radovi na zgradi bili realizovani, neophodno je izvršiti izmenu Plana javnih nabavki, što smo na današnjoj sednici i učinili”, kazao je Fazlić.

Osim sanacije posledica vatrene stihije u Jošanici, izmena Plana javnih nabavki predviđa podršku porodici Ašimović, koja je usled nedavnog požara u selu Šavci ostala bez krova nad glavom.

Podeli