Društvo

“Kako napisati dobar projekat”

  1. Projektno sufinansiranje u oblasti javnog informisanja, tema je koja je privukla pažnju predstavnika medija u Novom Pazaru. Za njih je Profesionalno udruženje novinara Srbije organizovalo radionicu pod nazivom ”Kako napisati dobar projekat”. Radionica je održana u hotelu Tadž.

Profesionalno udruženje novinara Srbije organizovalo je četvrtu edukaciju sa ciljem da obuče predstavnike medija u Novom Pazaru kako da napišu dobar projekat.

Generalni sekretar PROUNS-a, Slađana Ostojić istakla je da joj je drago što ima priliku da sa kolegama podeli iskustva u projektnom sufinansiranju i da im ukažu na sve probleme koji se javljaju u tom procesu.

“Učićemo ih kako da napišu dobre projekte jer još uvek imamo mali broj dobrih projek menadžera, takođe na konkursima imamo jako loše projekte koji ne prolaze, zato ćemo se danas osvrnuti na tu temu”, kazao je projekt menadžer, Miodrag Miljković.

“Obzirom da smo na terenu naišli na mnoge problema gde naše članice prave neke greške i propuste u pisanju projekta, konkurisali smo kod Ministarstva kulture i informisanja projektom za pisanje medijskih projekta i odobrena su nam skromna sredstva, rekao je predsednik udruženja novinara Srbije i direktor radio televizije Vranje, Zoran Veličković.

Dopisnik Informera, Anel Grbović, istakao je da je korisno da u redakcijama postoje ljudi koji znaju da pišu dobre projekte kako bi dobili odgovarajuća sredstva i radili.

Radionice su se održale u Nišu i Vranju, a nakon Novog Pazara, edukacija će se sprovesti u Beogradu. Projekat finansira Ministarstvo kulture i informisanja.

N. H.

 

Podeli