Sport

Bibić bez premca u Ćupriji i Rekovcu

Atletičar Novog Pazara Elzan Bibić pobedio je u seniorkoj trci na 6.000 metara na Krosu RTS-a u Rekovcu, gde je Haris Ajdarević bio peti, dok je u konkurenciji seniorki na 3.000 metara slavila Teodora Simović, ispred Amre Terzić, Saime Murić i Lenke Nikolić.

Pobede u trkama osnovaca ostvarili su Džemal Hasanović kod osmih razreda na 1.000 metara, Vanja Petrović i Vahid Gicić u godinu mlađem uzrastu na 800 metara, Samed Hadžić među učenicima petih razreda na 600 metara i Ahmed Hasanović u kategoriji atletskih škola na 400 metara.

Druga mesta pripala su Mejri Mehmedović u trci učenica šestih razreda i Nejri Brahić u konkurenciji petih razreda na 600 metara, te Mervi Vučelj kod atletskih škola na 500 metara.

Prethodno je Elzan Bibić bio najbolji senior na deonici od 3.000 metara na 73. uličnoj trci u Ćupriji, gde su pobede od pazarskih takmičara ostvarili i Amra Terzić kod mlađih juniorki (ispred Lenke Nikolić), mlađa pionirka Vanja Petrović, Džemal Hasanović kod pionira, te Nejra Brahić i Samed Hadžić u kategoriji atletskih škola.

M. Minić

Podeli