Društvo

Građevinska sezona u punom jeku

Građevinska sezona u Novom Pazaru je u punom jeku. Asfaltiran je krak Sjeničke ulice u naselju Parice. Radovi su počeli na još nekoliko novih lokacija u gradu, gde se radi na pripremi za asfalt.

U Ulici 8.marta stara i dotrajla vodovodna i kanalizaciona mreže biće zamenjena novom, a biće promenjen i asfalt, koji je nekoliko puta bio krpljen zbog izgradnje mnogih zgrada. Radovi su počeli danas i odvijaće se etapno, pa je tako saobraćaj zabranjen  i to u prvoj fazi na delu Ulice 8. Marta od raskrsnice sa ulicom Stane Bačanin  do raskrsnice sa Ul. Ljubljanskom.

Radovi su počeli i u Ulici Ćire Ratkovića, gde se gradi slvnička rešetka, značajna za naselje Lug koji imaju problema sa površinskim vodama koje dolaze iz pravca Hadžeta, gde se posle svake kiše izliva i pravi problem meštanima pvpg dela grada, pa je saobraćaj zabranjen i u ovom delu grada.

Asfaltiran je i krak Sjeničke ulice u naselju Parice.

Od 67 ulica, koliko je predviđeno u ovoj godini, trenutno se radi na preko 15 lokacija.

U Ulici Rama Rožajca se trenutno radi na komunalnoj infrastrukturi. Jutros je počelo da se radi i iznad groblja Gazilar, u Ulici Vehba Kolašinca. Nakon rekonstrukcije vodvodne mreže, završni radovi izvode se na kružnoj saobraćajnici kod Opšte bolnice.

Za asfalt se pripremaju tri kraka Pribojske ulice. Radi se u Pljevaljskoj ulici, tri kraka Ulice Ruđera Boškovića, Ulice u Selakovcu Duborvačka 404,410, 412. Za asfalt se priprema i krak Ulice generala Živkovića. Mehanizacija se trenutno nalazi na preko 15 lokacija.

Podeli