Društvo

DUNP: Predavanja za javni sektor o energetskoj efikasnosti

“Energetska efikasnost naselja”-tema je ciklusa  predavanja održanih  na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, u okviru “Erasmus  plus“ KLABS projekta. Predavanja su rezultat kurikuluma koji je u okviru projekta razvijen za buduće master studije pod nazivom Energeska efikasnost naselja, koje će biti  organizovane nakon dobijanja akreditacije.

Ciklus predavanja obuhvatio je sledeće teme: Održiva arhitektura od vernakularnog do savremenog,Održivi razvoj u arhitekturi i urbanizmu, Energetske perfomanse zgrade, Unapređenje energetske efikasnosti zgrade sanacijom njenog omotača i Upravljanje otpadom sa primerima savremenih iskustava.

Predavači su bili: doc. dr Džemila Beganović, dr Jasmin Suljević, dr Branko Slavković i Mithat Smailbegović, dipl. ing. arhitekture.

Predavanjima su prisustvovali inženjeri arhitekture i građevinarstva iz javnih preduzeća, novopazarske Gradske uprave i projektanskih i gradjevinskih firmi iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

KLABS  je projekat u  oblasti izgradnje kapaciteta u visokom obrazovanju, u koji je pored pet univerziteta iz zemalja Evropske unije, uključeno  i šest ustanova visokog obrazovanja sa područja Zapadnog Balkana, među kojima je i Državni univerzitet u Novom Pazaru.Koordinator  projekta je Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: DUNP

Podeli