Društvo

Vulin: Vojska Srbije u službi građana

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, gradonačelnik Nihat Biševac, njegov zamjenik Nebojša Ravić  i načelnik Raškog upravnog okruga Nebojša Simović obišli su kasarnu „Rifat Burdžović – Tršo“ gdje su prisustvovali obuci i pokaznoj vježbi pripadnika Druge brigade Kopnene vojske.

Druga brigada Kopnene vojske u kasarni „Rifat Burdžović – Tršo“ je uspješna vojska, jer se vodi računa o obuci i ljudima, njihovim potrebama i ostvarivanju prava. Briga o čovjeku i zajednici razlikuje uspješnu od neuspješne vojske, rekao je između ostalog ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je zadovoljan opremljenošću, u šta će se dodatno i ulagati, kako bi Vojska nastavila da radi na očuvanju mira i stabilnosti, ali i da reaguje u slučajevima elementarnih nepogoda.

“Druga brigada Vojske Srbije je deo ove zajednice, ona nije okupatorska vojska, ona je izrasla iz ovog naroda i zbog ovog naroda. Pozivam Bošnjake da se prijave u svoju vojsku i da čuvaju svoju jedinu domovinu, našu zajedničku Srbiju”, kazao je Vulin.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zadovoljan je, kaže, saradnjom Gradske uprave sa pripadnicima Vojske Srbije, posebno njihovim angažmanom prilikom vremenskih nepogoda sa kojima se ovaj grad suočavao. Biševac je zadovoljan i zbog uslova u kasarni “Rifat Burdžović – Tršo” gdje je pripadnicima Vojske islamske i pravoslavne veroispovesti omogućeno obavljanje molitve.

“Drago mi je i što sam video da pripadnici različitih verskih pripadnosti u kasarni imaju posebne prostorije za obavljanje verskih dužnosti. Takođe, drago mi je i što je Vojska Srbije omogućila zastavniku Elviru Smailagiću da ode na hadž”, rekao je Biševac.

Tokom današnje posjete ministru je predstavljen i dio trenažnih kapaciteta te prezentovan praktični sadržaj obuka koje se izvode na terenu.

U obilasku kasarne “Rifat Burdžević – Tršo” bili su i komandant Druge brigade kopnene vojske Željko Kuzmanović, kao i načelnik Raškog okruga Nebojša Simović.

 

Podeli