Društvo

Građani hvale radove u gradu

U Novom Pazaru se uporedo sređuju i centralne ulice. Za sutra je planirano asfaltiranje platoa iza Gradske toplane, ali i kraka Ulice Šabana Koče. Građani sa kojima smo razgovarali kažu da je izvođenje velikog broja radova primetno, da grad svakog dana izgleda sve lepše, te da meštani u skoro svim naseljima imaju daleko bolje uslove za život.

Mehanizacija preduzeća Novi Pazar put nalazi se na šest lokacija u gradu.  Zadovoljstvo građana najbolji je dokaz da predstavnici lokalne samouprave čine sve da u našem gradu  bude više asfaltiranih ulica, sređenih platoa, igrališta za decu, osvetljenih ulica, ali i brojnih novih saobraćajnica. Oni građani sa kojima smo danas razgovarali kažu da Novi Pazar svakog dana sve više napreduje, te da meštani  u svim delovima grada dobijaju bolje uslove za život.

Ispred preuzeća Novi Pazar put Adem Tutić kaže da se radnici trude da na vreme završe sve dogovorene radove. Na pojedinim mestima očekuje se asfalt narednih dana.

  

“Nalazimo se na više lokacija. Za asfalt se priprema Ulica Narodnog fronta, Ive Andrića. Ovde iza Gradske toplane se sređuje plato, koji će sutra biti asfaltiran. Krak ulice koji spaja Ulicu Šabana Koče sa Ulicom Relje Krilatice, počeli smo da radimo Mursku ulicu, u naselju Pobrđe. Nadamo se da će nam vremenski uslovi dozvoliti, te da ćemo sve stići na vreme”, rekao je Tutić.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović je za Radio televiziju Novi Pazar izjavio da će se uskoro početi sa uređenjem deset novih ulica,  da izvođač radova preduzeće Novi Pazar –put  uspostavlja  dinamiku radova, te da oni moraju biti završeni za 75 kalendarskih dana. Za infrastrukturu u Novom Pazaru lokalna samouprava obezbedila je 59 600.000 dinara uz pomoć Ministarstva privrede. Hasanović dodaje da  su konačno prevaziđeni i svi problemi, te da se počelo i sa izgradnjom kružnog toka. Potrebno je bilo dobiti saglasnost za projektovanje elektro i vodovodne instalacije, te da očekuju da će ova kružna saobraćajnica, koja je značajna za bolje fukcionisanje saobraćaja u ovom delu grada, biti završena ubrzo.

 

Radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” rade na rekonstrukciji vodovodne mreže, a trenutno se nalaze u Ulici Ruđera Boškovića i u naselju Blaževo.

Podeli