Sport

Aleksandar Blagojević u Novom Pazaru

Odbojkaški klub Novi Pazar angažovao je danas povremenog reprezentativca Srbije Aleksandra Blagojevića, koji će biti privremeno rešenje na poziciji korektora s obzirom da početkom novembra odlazi u libanski Tanurin.

“Uvek mi je bilo veliko zadovoljstvo da igram u Novom Pazaru. Interesi su nam se poklopili i mislim da je ova saradnja pravi potez. Ovde se sjajno trenira i nadam se da ću za ovo vreme uspeti da se maksimalno odužim klubu”, rekao je Blagojević.

Blagojević ima 25 godina, visok je 199 centimetara, a prošle sezone igrao je u rumunskoj Krajovi, u koju je otišao iz Crvene zvezde sa statusom standardnog reprezentativca. On je prethodno bio član Radničkog iz Kragujevca.

“Mogao sam da ostanem u Rumuniji, gde su uslovi sjajni i odbojka je u velikom usponu. Ipak, u dogovoru s menadžerom odlučio sam da se od novembra oprobam u Libanu, u klubu Tanurin. To je za mene novo tržište i nadam se da ću se brzo uklopit”, naveo je Blagojević.

Trener Pazara Hamza Zatrić rekao je da je definisana primačka linija, u kojoj su uz Marka Radosavljevića novajlije Vanja Eremić i Igor Subotić, povratnik Aldin Zoranić i juniorski reprezentativac Samed Prušević.

On je ocenio i da je ekipa u nekim elemetima na dobitku zbog činjenice da je Nikola Živanović na mestu tehničara zameno Andriju Vilimanovića.

Korektor crnogorske reprezentacije Bojan Strugar trenirao je nekoliko dana u Novom Pazaru, ali klub je odlučio da potraži drugo rešenje.

“Blagojević je imao sjajnu sezonu u Rumuniji i biće s nama do novembra i početka ugovorne obaveze u Libanu. To nam daje prostora da na miru sačekamo rešenje za poziciju korektora do kraja sezone, nekog ko će izneti veliki teret”, kazao je Zatrić.

On je rekao da će Blagojević za Novi Pazar odigrati 10 utakmica u Superkupu, Superligi i Kupu Srbije.

“Početak prvenstva za nas je veoma bitan i potrudićemo se da u tom periodu ostvarimo što bolje rezutate. To će nam olakšati tranziciju kad nađemo stalnog korektora”, dodao je Zatrić.

Novi Pazar sezonu otvara 28. septembra u dvorani Pendik, utakmicom protiv Crvene zvezde u okviru prvog kola Superlige Srbije.

M. Minić

 

Podeli