Društvo

Pokloni za prvake

U najbrojnijoj školi u Srbiji, novopazarskoj Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić”, ove godine organizovan je svečani prijem za 184 prvaka. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Uprave grada sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu. Po tradicionalnom običaju najmlađi školarci, za srećan i uspešan početak školovanja, od Grada su dobili simbolične poklone.

Uz dobrodošlicu i zanimljiv kulturno – zabavni program dočekana je još jedna generacija prvaka u OŠ ”Vuk Karadžić”. Srećan i uspešan polazak u školu prvacima ali i njihovim roditeljima poželeo je prvi čovek grada Nihat Biševac, koji je istakao da će znanje i obrazovanje mladih i dalje biti prioritet.

”Želim da dobro učite, da slušate svoje učitelje i roditelje, da izrastete u dobre i obrazovane ljude koji će sutra voditi ovaj grad. Znanje i obrazovanje je nešto najvažnije za svako društvo, tako i za naš grad. Mi ćemo nastaviti da još više ulažemo u razvoj školstva i obrazovanja, jer vi ste naša budućnost”, rekao je gradonačelnik Biševac.

A za srećan i uspešan početak školske godine, u ovom sasvim posebnom danu, koji se duboko urezuje u sećanje svakog prvaka, nezaobilazni su i pokloni Grada. Zajendo sa gradobnčelnikom Nihatom Biševcem, mališane su darovali, članica Gradskog veća Ulfeta Demčović i član Kabineta graodnačelnika Elmir Habibović.

Novu generaciju, od ukupno 184 prvaka, u najbrojnijoj školi u Srbiji dočekuju sa proširenim prostornim kapacitetima. Kako ističe direktor škole Zenun Mučić, nove 4 nadograđene učionice za par dana biće u funkciji.

S.Lj.

Podeli