Hronika

Serija pljački u Novom Pazaru zabrinula građane

Građani Novog Pazara poslednjih dana uznemireni su serijom pljački sedam kuća u tri naselja iz kojih su još uvek nepoznati počinioci ukrali  približno 15.000 evra i više kilograma zlata u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra.

Kako Radio televizija Novi Pazar saznaje, pljačke kuća su dobro isplanirane jer su izvedene na potpuno isti način, a ukradeni su isključivo novac i nakit. Prema informacijama iz izvora bliskih istrazi trojica maskiranih napadača upadali su u kuće preko dana, a tragajući za plenom ispreturalu su sve po domovima. U jednoj od kuća u naselju Bukreš oni su čak i usnimljeni na kućnim kamerama, ali su na glavi imali fantomke pa je identifikovanje počinilaca otežano. Ono što takođe otežava istragu je i činjenica da su počinioci na rukama nosili rukavice pa je veoma malo otisaka ostalo iza njih. U većini kuća oni su ulazili provaljujući u njih, bez obzira što su ukućani bili unutra. Ovo je dodatno uznemirilo opljačkane građane jer se sada plaše za svoju i sigurnost dece i ukućana. Mnogi danima ne mogu da spavaju u sovjim domovima već kod rođaka.

Kuće su opljačkane u naseljima Lug, Bukreš i Hadžet.

Iz policijske uprave Novi Pazar nisu želeli da daju zvanične informacije jer je, kako su istakli, istraga u toku i svaka informacija bi mogla da je ugrozi. Ono što smo uspeli da saznamo je da se pretpostavlja da je u pitanju ista kriminalna grupa zbog načina na koji su kuće opljačkane. Iz policijske uprave su apelovali na građane da nema razloga za paniku i strah i da povedu računa i kuće ne ostavljaju otključane.

 

Podeli